Champions League - Club Brugge in pot 4 bij loting

Champions League - Club Brugge in pot 4 bij loting

Club Brugge zit donderdagavond in Monaco bij de loting van de groepsfase in de Champions League in pot 4. De landskampioen is de enige Belgische vertegenwoordiger op het kampioenenbal. Vicekampioen en bekerwinnaar Standard sneuvelde in de derde voorronde tegen Ajax en is daardoor veroordeeld tot de Europa League. Club was als Belgische landskampioen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase en moest dus geen voorrondes afhaspelen.

In pot vier zitten naast blauw-zwart ook nog Viktoria Plzen, Galatasaray, Young Boys Bern, Inter, Hoffenheim, AEK en Rode Ster. Dat zijn de laagst geplaatste teams op de clubranking van de UEFA. In principe komen er voor de Bruggelingen dus drie sterkere tegenstanders uit de bus. Twee jaar geleden zat Club nog in pot 3 en werd er met Leicester City, Porto en FC Kopenhagen op het eerste gezicht niet al te zwaar geloot, maar uiteindelijk sloten de Bruggelingen hun Europese campagne met een troosteloze nul op achttien af. Vorig seizoen pakte Anderlecht drie punten op het kampioenenbal dankzij een zege tegen Celtic.

Pot 1: Real Madrid, Atlético Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain en Lokomotiv Moskou

Pot 2: Borussia Dortmund, FC Porto, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Benfica, Napoli, Tottenham Hotspur en AS Roma

Pot 3: Liverpool, Schalke 04, Olympique Lyon, AS Monaco, Ajax, CSKA Moskou, PSV en Valencia

Pot 4: Viktoria Plzen, Club Brugge, Galatasaray, Young Boys, Inter, Hoffenheim, AEK Athene en Rode Ster Belgrado

bron: Belga