Champions League - Club Brugge ontmoet Leicester, Porto en Kopenhagen op kampioenenbal

Champions League - Club Brugge ontmoet Leicester, Porto en Kopenhagen op kampioenenbal

Landskampioen Club Brugge neemt het in de groepsfase van de Champions League in poule G op tegen Leicester, Porto en Kopenhagen. Dat wees de loting donderdag in Monaco uit. Club Brugge droomde van een affiche tegen Barcelona of Real Madrid, dat vorig seizoen in de finale van het kampioenenbal stadsgenoot Atlético versloeg. Uit de eerste pot kwam echter Leicester, dat vorig seizoen tot verrassing van eenieder op de eerste plaats eindigde in de Premier League.

Met Porto kwam een stevige tegenstander uit de tweede bokaal. De club van Laurent Depoitre eindigde vorig seizoen op de derde plaats in de Primeira Liga en schakelde in de play-offronde van de CL AS Roma uit.

Pot 4 leverde met Kopenhagen de Deense kampioen als opponent. Op weg naar de poulefase knokten de Denen zich voorbij Crusaders, Astra en APOEL Nicosia.

Club Brugge zat donderdag in de derde bokaal bij de loting voor de groepsfase. De troepen van Michel Preud'homme konden zo op papier een lastige tegenstander (zoals Tottenham, Lyon en Sporting Lissabon) ontlopen, in de vierde pot bevonden zich de laagst gerangschikte clubs op de UEFA-ranking.

Voor blauw-zwart wordt het de eerste deelname aan de groepsfase van de Champions League sinds het seizoen 2005-2006. Toen sneuvelden de Bruggelingen in een groep met Juventus, Bayern München en Rapid Wenen.

Vorig seizoen schopte debutant AA Gent het tot in de achtste finales van de Champions League. Daarin werden de Buffalo's uitgeschakeld door Wolfsburg.

bron: Belga