Champions League belooft vuurwerk na Nieuwjaar

De Champions League belooft na Nieuwjaar vuurwerk te geven. Bij de loting voor de achtste finales kwamen een paar onvervalste topaffiches uit de trommel gerold, waaronder de finale avant la lettre tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain.
door
Belga
Leestijd 2 min.

Omdat een aantal topclubs de groepsfase als tweede afsloten, stond het voor de loting al vast dat de eerste knock-out ronde een paar krakers zou opleveren. Zo werd titelverdediger Real Madrid in het Zwitserse Nyon aan het sterrenensemble van PSG gekoppeld.

Twee jaar geleden stonden de Spaanse en de Franse grootmacht ook al eens tegenover elkaar, al was dat toen in de groepsfase. Real won thuis met 1-0, in Parijs bleef het bij 0-0.

Rode Duivel Thomas Meunier, die in de Champions League dit seizoen nog geen minuut speelde, wil niet spreken van een slechte loting voor PSG. "We zitten niet in de 128ste finale van de Franse beker", reageert hij op Twitter. "We zullen hierlangs moeten als we helemaal tot het einde willen gaan. Kunnen we een beetje optimistisch zijn?"

Chelsea vs. Barcelona

Naast de clash tussen Cristiano Ronaldo en Neymar staan er nog leuke affiches op het menu van de achtste finales. Thibaut Courtois, Eden Hazard, Michy Batshuayi en Charly Musonda jr nemen het met Chelsea op tegen Thomas Vermaelen en zijn ploegmaats bij Barcelona.

Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé krijgen met Tottenham verliezend finalist Juventus tegenover zich. Vincent Kompany en Kevin De Bruyne mogen met City niet mopperen. De Engelse competitieleider treft het Zwitserse Bazel, op papier de minst sterke tegenstander.

De heenwedstrijden van de achtste finales zijn gepland op 13, 14, 20 en 21 februari. De terugwedstrijden gaan door op 6, 7, 13 en 14 maart. De finale wordt op 26 mei gespeeld in het Olympisch Stadion in Kiev.