Champions League basket (m) - Roel Moors en Paris Lee (Antwerp): "ervaring van Tenerife was doorslaggevend"

"We zijn goed aan de wedstrijd begonnen, maar Tenerife beschikt over veel ervaring en dat was er vandaag aan te zien", reageert spelverdeler Paris Lee vrijdagavond na de nederlaag van de Antwerp Giants. Die slaagden er vrijdagavond in een nokvol Sportpaleis niet in zich te plaatsen voor de finale van de Champions League mannenbasket. "Ik wil Tenerife feliciteren met zijn verdediging. Ze hebben mij buiten spel gezet", aldus nog Lee. Hij beschouwt de wedstrijd naar eigen zeggen als een goede ervaring om vooruitgang te boeken en, met het oog op de toekomst, te leren omgaan met dit soort tegenstanders.

Ook coach Roel Moors ziet in het verschil aan ervaring een verklaring voor de nederlaag: "We zijn er in geslaagd om een grote intensiteit aan te brengen in het eerste kwart. Ze hebben dat later kunnen afstoppen en hun ritme opgelegd. (...) Ons gebrek aan succes is ook voor een stuk te wijten aan hun verdediging".

Volgens Moors zijn de spelers van Tenerife het gewoon om regelmatig tegen ploegen te spelen als Real Madrid, Barcelona en Valencia en heeft dat meegeteld. Hij is naar eigen zeggen erg trots op het parcours van zijn jongens. Nu is het zaak om de teleurstelling snel te verwerken, te overstijgen en klaar te zijn om zondag de derde plaats te pakken, aldus de coach.

Bron: Belga