Champions League - Barcelona zorgt voor mirakel: 6-1 winst tegen PSG en kwalificatie voor kwartfinales

Leestijd 3 min.

FC Barcelona heeft woensdag voor een waar mirakel gezorgd in de achtste finales van de Champions League. De Catalanen rekenden in de terugwedstrijd met 6-1 af met Paris Saint-Germain, maakten zo de 4-0 nederlaag uit de heenmatch goed en plaatsten zich bijzonder verrassend voor de kwartfinales. Sergi Roberto maakte in de vijfde minuut van de toegevoegde tijd de beslissende treffer in een zinderend Camp Nou, even voordien had Neymar met twee treffers (88. en 90.+1) ook meer dan zijn duit in het zakje gedaan. Barça had in de heenmatch in Parijs een zware 4-0 pandoering gekregen, maar geloofde duidelijk in een nooit geziene 'Remontada' en startte messcherp. Dat resulteerde meteen in de 1-0, al in de derde minuut kopte Luis Suarez de openingstreffer net over de Parijse doellijn. Rode Duivel Thomas Meunier trapte het leer nog uit doel, maar de bal was weldegelijk over de lijn gegaan.

Na de vroege openingstreffer gingen de Catalanen door op hun elan en Neymar en Iniesta waren dicht bij de 2-0 en die kwam er toch in de 40e minuut. Na een subtiel hakje van Iniesta trapte Kurzawa de 2-0 in eigen doel, Barça was halfweg.

Vier minuten na de pauze ging de bal op de stip nadat Meunier Neymar (onvrijwillig) had gehinderd in de zestien. Scheidsrechter Aytekin gaf Barcelona pas een strafschop na tussenkomst van zijn assistent, Messi faalde niet en zorgde in de 50e minuut voor de 3-0. Meteen daarna reageerde PSG eindelijk en Cavani trapte een voorzet van Meunier tegen de paal. In minuut 62 was de 3-1 dan toch een feit via diezelfde Cavani, de Uruguayaan maakte het wel heel stil in Camp Nou.

De Parijse tegentreffer sneed de thuisploeg de benen af en Barcelona leek een vogel voor de kat. Twee minuten voor affluiten krulde Neymar een vrije trap echter heerlijk in doel (4-1), in de eerste minuut van de toegevoegde tijd zorgde diezelfde Neymar van op de stip voor de 5-1 en in de ultieme slotseconden tikte de ingevallen Sergi Roberto de historische 6-1 in doel. Na een nooit geziene wedstrijd plaatste Barcelona zich voor de laatste acht, PSG en Meunier bleven met lege handen achter.

Nog woensdag streden Borussia Dortmund en Benfica om een ticket voor de laatste acht. In die achtste finale nam Dortmund een blitzstart. Aubameyang vond al na vier minuten de weg naar de netten tegen Benfica en veegde zo meteen de 1-0 nederlaag uit de heenmatch uit. Na rust knepen de geel-zwarten Benfica helemaal dood. Pulisic stiftte de 2-0 in doel (59.), twee minuten later deed Aubameyang met zijn tweede van de avond de boeken toe. De Gabonees zorgde vijf minuten voor affluiten zelfs nog voor de 4-0 en maakte de vernedering van de Portugezen compleet.

Dinsdag al verzekerde Real Madrid en Bayern Munchen zich van een ticket voor de laatste acht van het kampioenenbal, beide clubs wonnen ook hun terugwedstrijd in de achtste finales. Real ging met 1-3 winnen bij het Napoli van Dries Mertens (heen 3-1), Bayern veegde voor de tweede keer op rij de vloer aan met Arsenal (1-5 en 5-1). De overige achtste finales worden op 14 en 15 maart afgewerkt.