Champions League - Barcelona-spelers in de wolken na enorme stunt

Champions League - Barcelona-spelers in de wolken na enorme stunt

De spelers van FC Barcelona waren dolgelukkig na hun enorme stunt van woensdag in de terugmatch van de achtste finales van de Champions League. De Catalanen schreven voetbalgeschiedenis door de terugmatch tegen Paris Saint-Germain met 6-1 te winnen en zo de 4-0 nederlaag uit de heenmatch uit te wissen. Invaller Sergi Roberto werd de held met de beslissende treffer in de vijfde minuut van de toegevoegde tijd. Na de Parijse treffer van Cavani kort na het uur (3-1) stond Barça voor een schier onmogelijke opdracht. Het moest nog drie keer scoren om door te stoten naar de laatste acht en stond in minuut 87 nog altijd op 3-1. Twee treffers van Neymar en één van Sergi Roberto brachten de Catalanen echter naar de voetbalhemel.

"We waren bijzonder kwaad uit Parijs vertrokken na de heenmatch en wat er hier vandaag gebeurd is, is echt ongelooflijk", aldus matchwinnaar Sergi Roberto bij beIN Sports Spanje. We waren klaar voor een stunt. We dragen deze zege op aan het publiek, dat echt fantastisch was".

Ook verdediger Samuel Umtiti was in de wolken. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zei hij bij Canal+. "Alleen in de sport maak je zo'n emoties mee. Onze spirit was geweldig. Als we zo blijven spelen, zal het moeilijk worden om ons te kloppen."

Dat het een nooit geziene wedstrijd was, besefte ook Barça-voorzitter Josep Bartomeu. "Dit is een historische avond die we nooit zullen vergeten. Wat een wedstrijd! Dat we op deze manier terugkomen, geeft ons nog meer energie om het seizoen succesvol af te maken."

bron: Belga