Ceylin del Carmen Alvarado pakt de overwinning in Gullegem

Ceylin del Carmen Alvarado pakt de overwinning in Gullegem

Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) heeft vandaag de veldrit voor dames elite in het West-Vlaamse Gullegem gewonnen. De 21-jarige Nederlandse haalde het in een sprint met twee voor haar landgenote Yara Kastelijn. Derde werd Shirin van Anrooij, ook al een Nederlandse. Zij haalde het afgescheiden voor de Amerikaanse Rebecca Fahringer waarmee ze een hele tijd in strijd was voor de laatste podiumplaats. Ellen Van Loy werd 5e en beste Belgische. Het was de Nederlandse Yara Kastelijn die de kopstart nam in Gullegem. De Europese kampioene trok als eerste het veld in, achternagezeten door Ceylin del Carmen Alvarado, Ellen Van Loy, Rebecca Fahringer en Loes Sels. Kastelijn trok meteen fors door en enkel haar landgenote Del Carmen Alvarado was bij machte haar wiel te volgen.

De 21-jarige Nederlandse met Dominicaanse roots maakte vervolgens een foutje zodat Kastelijn met een kleine voorsprong aan de tweede ronde mocht beginnen. Niet voor lang evenwel. Alvarado vervoegde de Europese kampioene nog voor de passage aan de materiaalpost. Achter dit duo reed met Shinrin van Anrooij en Rebecca Fahringer nog een tweetal. Ellen Van Loy volgde als vijfde. Wanneer Fahringer plots ten val kwam, kreeg zij het gezelschap van Ellen Van Loy.

Bij de passage aan de zware modderstrook sloegen ook Kastelijn en Alvarado tegen de vlakte. Daardoor kon Shirin van Anrooij plots heel wat achterstand goedmaken. Bij het ingaan van de derde ronde was haar achterstand gezakt tot vijf seconden terwijl Fahringer opnieuw afstand had genomen van Van Loy.

Net over halfcross versnelde Alvarado opnieuw. Yara Kastelijn kon bij het ingaan van de vierde ronde echter opnieuw aansluiten voorin. Van Anrooij kende ietwat een terugval en zag zich geremonteerd worden door Fahringer. Van Loy van haar kant reed op 2 ronden van het einde op 51 seconden van de twee leidsters.

Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn bleven elkaar bestoken. Datzelfde was ook het geval met Shirin van Anrooij en Rebecca Fahringer in strijd voor de laatste podiumplaats. De Amerikaanse kon een nieuwe tempoversnelling van de 17-jarige Nederlandse niet pareren en werd zo vierde. De zege werd beslecht na een sprint met twee. Daarin nam Alvarado de maat van Kastelijn.

Eerder op de dag was Emiel Verstrynge afgescheiden de sterkste bij de junioren. William Junior Lecerf werd tweede, de Nederlander Twan van der Drift eigende zich de laatste podiumplaats toe.

bron: Belga