CEO Eurowings komt woensdag plannen voorstellen

CEO Eurowings komt woensdag plannen voorstellen

Op de bijzondere ondernemingsraad bij Brussels Airlines heeft CEO Bernard Gustin zijn eigen ontslag aangekondigd, samen met dat van financieel directeur Jan De Raeymaeker. Over de toekomstige strategie werd nog niets gezegd, maar woensdagochtend komt Thorsten Dirks, de CEO van Eurowings, de toekomstplannen voorstellen. "We blijven ongerust", aldus Filip Lemberechts van de liberale vakbond ACLVB na afloop van de ondernemingsraad. "Bernard Gustin heeft zijn plannen voor Brussels Airlines niet uit de doeken kunnen doen op de raad van bestuur. Je voelt zo dat er veranderingen op stapel staan", aldus Paul Buekenhout van de christelijke bediendebond LBC. "Ik blijf ongerust tot ik garanties heb voor het personeel", voegde Anita Van Hoof van de socialistische bediendebond BBTK toe.

Woensdag om 8.00 uur is er opnieuw een bijzondere ondernemingsraad, met de Eurowings-topman. Nadien zou hij het personeel toespreken.

Gustin wordt vanaf 1 april opgevolgd door Christina Foerster. Zij is nu nog commercieel directeur van Brussels Airlines.

bron: Belga