Cassandra (18) doet gooi naar Miss België na persoonlijke tragedie

Cassandra (18) doet gooi naar Miss België na persoonlijke tragedie

Een slank figuur, hazelnootkleurige ogen, lang bruin haar, een glimlach waar een iglo op de Noordpool van smelt… Cassandra Tordeur is op haar achttiende een mooie jonge vrouw, optimistisch en vastberaden. Na deelname aan de finale van Miss Vlaams-Brabant in september en het slagen voor de algemene cultuurtest over België, kreeg Cassandra op 3 januari een brief waarin stond dat de tweetalige dame een van de 33 finalisten was van de Miss Belgium-competitie. Een echte droom voor de zesdejaars student economie-talen optie.

Auto-ongeluk

Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn bij de jonge Waalse. Hoewel ze al lange tijd interesse toonde in het concours, was het een tragedie die haar uiteindelijk deed besluiten om aan het avontuur te beginnen: de dood van een vriend bij een auto-ongeluk.

"Ik realiseerde me op dat moment dat het leven veel te kort is en dat het elk moment kan stoppen", klinkt het in Le Soir. "Mijn vriend wachtte nog een heel leven op haar en ik begreep dat je niet moest wachten om je dromen waar te maken. Het is belangrijk om aan 100% te leven. Ik wil dit verhaal zeker niet gebruiken om mensen op mij te laten stemmen omdat het moeilijk is voor zijn familie, maar dat is echt wat me ertoe heeft aangezet om aan de wedstrijd deel te nemen. Ik heb veel van deze tragedie geleerd en het heeft me sterker gemaakt", zegt Cassandra.

Strijd voor geestelijk welzijn

De jonge tweetalige vrouw heeft ook al nagedacht over wat ze zou kunnen betekenen voor het land als ze de titel binnenhaalt. Drie doelen liggen haar na aan het hart: geestelijk welzijn, de strijd tegen racisme en seksuele intimidatie. Ze werd tijdens Miss België al meermaals lastiggevallen en wil van deze plaag getuigen. "Ik zou graag ieders vriend worden, degene bij wie ze terecht kunnen als dat nodig is."