Cartoon Netwerk en Tine Embrechts tegen pesten

Cartoon Netwerk en Tine Embrechts tegen pesten

Pesten blijft een groot probleem. In het kader van de week tegen pesten van 6 tot 13 februari lanceert Cartoon netwerk een nieuwe anti-pestcampagne 'Wees een maatje, geen pestkop'. Samen met Awel, de Vlaamse hulplijn voor kinderen, is de televisiezender een nieuwe website gestart' het buddy network'.

Op de website staan niet alleen tips voor kinderen maar voor iedereen die tegen pesten is. Het maakt gebruik van de zender zijn  huisstijl. Met geanimeerde filmpjes worden zowel het standpunt van de pester, het slachtoffer als de toeschouwer uitgelegd. Zo wil de zender het onderwerp bespreekbaar maken n en creëert het een platform voor kinderen, leraren en ouders die met pestgedrag te maken krijgen. Op de website vindt je tevens informatie en hulplijnen.

De Vlaamse ambassadrice is  actrice Tine Embrechts bekend van Tegen de Sterren op: 'Als mama van twee zonen merk ik dat pesten nog altijd veel te hard aanwezig is op school. De speelplaats lijkt wel een survival of te fittest, en we kunnen kinderen er niet genoeg op wijzen dat pesten gewoon 'not done' is.

De campagne startte eind vorig jaar al in Groot-Brittanië.