Caroline Wozniacki beëindigt loopbaan

Caroline Wozniacki beëindigt loopbaan

De tenniscarrière van Caroline Wozniacki (WTA 36) zit erop. De Deense voormalige nummer 1 van de wereld verloor in de derde ronde van de Australian Open met 7-5, 3-6 en 7-5 van de Tunesische Ons Jabeur (WTA 78). Wozniacki had begin december aangekondigd dat de Australian Open, waar ze in 2018 haar enige grandslamtitel won, haar afscheidstoernooi zou worden. Na het verlies tegen Jabeur kon de 29-jarige Wozniacki haar tranen niet bedwingen.

"Ik heb gevochten alsof mijn leven ervan afhing. Het resultaat vandaag is niet zo belangrijk als het feit dat ik alles gegeven heb. Ik denk dat dit mijn carrière weerspiegelt, dat ik daarom bekend sta", zei Wozniacki in een afscheidsinterview op de Margaret Court Arena. "Het is ongelofelijk wat ik op het terrein heb mogen beleven. Ik heb herinneringen die ik nooit meer zal vergeten. Nu laat ik een traan, maar ik ben gelukkig. Ik ben prof sinds mijn 15e en tijdens die periode heb ik een uitzonderlijk eerste hoofdstuk van mijn leven beleefd."

Eind 2018 maakte Wozniacki bekend dat ze met reumatoïde artritis sukkelt. "De voorbije maanden kwam ik tot het besef dat ik nog heel veel naast het tennis wil beleven", ging Wozniacki verder. "Trouwen met David (Lee, een voormalig NBA-speler, red) hoorde daarbij, net als een gezin stichten, en dat terwijl ik de mensen wil voorlichten over wat reumatoïde artritis inhoudt. Maar de beslissing om te stoppen heeft niets te maken met mijn gezondheid", benadrukte ze.

Wozniacki stond tussen oktober 2010 en februari 2018 in totaal 71 weken op de eerste plaats van de wereldranglijst. Ze won 30 toernooien, waaronder naast de Australian Open ook de Masters (in 2017).

Ons Jabeur, 25, zit voor het eerst in de achtste finales van een grandslamtoernooi. Ze speelt daarin tegen de Chinese Qiang Wang (WTA 29). Die won verrassend met 6-4, 6-7 (2/7) en 7-5 van Serena Williams (WTA 9). De Amerikaanse zal dus nog wat langer moeten wachten op een 24e grandslamtitel, een evenaring van het record van Margaret Court.

bron: Belga