Carlsberg maakt een einde aan de traditionele sixpack

Carlsberg maakt een einde aan de traditionele sixpack

De bierreus produceert al een halve eeuw het bier met de typische hi-cones of yokes. Op deze manier worden de blikjes bij elkaar gehouden. Maar daar komt binnenkort verandering in. Ook bij Carlsberg zijn ze zich bewust van het groeiende plasticprobleem. De ringetjes zijn schadelijk voor milieu en in het bijzonder het zeeleven. Daarom krijgen bierliefhebbers binnenkort alleen nog sixpacks met lijm.

Groot-Brittannië

De blikjes worden eerst in Groot-Brittannië gelanceerd en daarna volgt Noorwegen. Wie nu twijfelt aan de sterkte van de lijm, hoeft zich geen zorgen te maken. Het product is bestand tegen extreme temperatuurverschillen zodat de lijm niet kan oplossen tijdens stock of transport. Niet alleen de houders kunnen gereclyceerd worden, ook voor het aluminium is een duurzame oplossing gezocht.

60 miljoen plastic zakjes

Met de aanpassing hoopt Carlsberg zijn plasticberg met 76% te verminderen. Dat is 1.200 ton plastic per jaar of omgerekend zo'n 60 miljoen plastic zakjes. Een hele voorruitgang aangezien de ringetjes heel vaak aanspoelen op het strand of in de maag van vissen belanden.