Carl Huybrechts reageert op beschuldigingen van seksisme: "Dit is te gek voor woorden"

Carl Huybrechts reageert op beschuldigingen van seksisme: "Dit is te gek voor woorden"

Afgelopen weekend vertelde sportjournaliste Inge Van Meensel dat een collega bij Sporza jaren geleden openlijk haat uitte tegen vrouwen in de sportjournalistiek. “Geen wijven in mijn show”, zou hij destijds gezegd hebben. Stijn Vlaeminck en Karl Vannieuwkerke wisten meteen over wie het ging en maakten de naam – Carl Huybrechts – bekend in het programma ‘Bij Vlaeminck' op Studio Brussel.

In verkeerde keelgat geschoten

De 68-jarige ex-VRT-sportjournalist reageerde maandagmorgen gepikeerd op de aantijgingen tijdens de ochtendshow van JOE. “Ik weet waar het over gaat. Het is bijna twintig jaar geleden. Ik deed een voetbalprogramma en plots hoorde ik een stukje verslag van een wedstrijd, dat was ingelezen met een heel slap stemmetje. En dan heb ik gezegd: dit moet opnieuw, dit moet iemand anders doen want dit is niet goed genoeg. Ik verwacht in voetbalcommentaar een beetje drive, een beetje kracht. Dat zat er niet in. Dat was het... En dat is bij iemand in het verkeerde keelgat geschoten en is blijkbaar blijven zitten. Ik heb absoluut geen problemen, met niemand. Ik vind gewoon: kwaliteit is kwaliteit, of je nu man of vrouw bent, dat maakt niet uit”, verduidelijkt hij.

Kwaliteit

Huybrechts is van mening dat er van een mug een olifant gemaakt wordt. Hij benadrukt dat hij in het verleden meermaals bewezen heeft dat hij perfect met vrouwen kan samenwerken. “Ik heb met heel veel vrouwen gewerkt: met Martine Tanghe, met Catherine Van Eylen,... Je mag hen allemaal vragen hoe dat was. Dit is gewoon te gek voor woorden. Het gaat mij gewoon om kwaliteit. Als de kwaliteit er is, maakt het toch niet uit wie of wat je bent. Nu wordt er van een wellicht terechte opmerking bijna twintig jaar geleden iets helemaal anders gemaakt”, besluit hij.

https://www.youtube.com/watch?v=WjtTd2oF10w