Canvas plant 'Chernobyl'-week

Canvas plant 'Chernobyl'-week

Canvas kondigde in juni al aan dat het de uitzendrechten kocht voor de internationale succesreeks. Wie niet wil betalen voor de dvd of on-demand, moest wel nog geduld uitoefenen tot 2020.

'Terug naar Tsjernobyl'

Maar als het dan zover is, wil Canvas er wel groot mee uitpakken. Netmanager Olivier Goris kondigde aan dat alle afleveringen in dezelfde week worden uitgezonden en dat de reeks ook integraal op streamingplatform VRT Nu zal staan.

Canvas vult de serie aan met de driedelige reeks 'Terug naar Tsjernobyl', waarin Jan Balliauw naar de plaats van de ramp trekt. Hij zoekt naar de realiteit achter de fictie. "Hij onderzoekt de gevolgen ervan en stelt zich de vraag wat dit betekent voor onze kerncentrales en voor de toekomst van kernenergie op een planeet die gebukt gaat onder klimaatopwarming", luidt het.

Vijfsterrenzender

Canvas blijft de komende maanden de zender van de meerwaardezoeker. Voor netmanager Goris is marktaandeel veroveren voor Canvas niet het belangrijkste. Hij wil vooral de trouwe kijkers niet ontgoochelen. "We willen een vijfsterrenzender zijn, bij de kijktips staan."

Wat opvalt is dat Canvas sterk inzet op VRT NU, het streamingplatform van de openbare omroep. Internationale topreeksen als 'The Handmaid's Tale' en 'True Detective' zullen meteen bij de eerste aflevering al integraal online beschikbaar zijn, maar dat geldt ook voor lokale programma's zoals 'Procureurs' met Gilles De Coster, 'Brain Man' met Otto-Jan Ham, en 'Geheimen van het Lam Gods' over de restauratie van het meesterwerk van Jan Van Eyck.

Meest gelezen
 1. borstthumb

  Influencer toont verschil in borstgrootte na borstvoeding langs één kant: «Is dit wel normaal?»

 2. steventhumb

  Volgens Steven Van Gucht is DIT de reden van de stijgende coronacijfers

 3. MV5BZjg2ODUwZTgtODRkMS00N2U1LTg2Y2EtNDVhMjRmMDNkNDk3XkEyXkFqcGdeQWFybm8@._V1_

  Net op tijd voor Kerstmis: de eerste beelden van de ‘Home Alone’ reboot

 4. 245842303_417560106402299_3714320705832131968_n

  Santé! Stromae lanceert na acht jaar nieuwe single (video)

 5. gymthumb

  Vrouw vraagt mening van vriend over sportlegging: «Dan kan je even goed naakt zijn» (video)