Canadees parlementslid gaat volledig naakt in videovergadering: "Ik ben beschaamd" (foto)

Canadees parlementslid gaat volledig naakt in videovergadering: "Ik ben beschaamd" (foto)

"Kan je onze collega's, vooral de mannen, eraan herinneren dat een stropdas en een colbert verplicht zijn, maar ook een overhemd, ondergoed en broek?", richtte oppositielid Claude DeBellefeuille zich tijdens het online vragenuurtje tot de voorzitter van het Canadese parlement (House of Commons). DeBellefeuille doelde op William Amos, van de Canadese liberale regeringspartij, die even voordien plots in z'n adamskostuum in beeld verscheen.

Geflankeerd door de vlaggen van Canada en Quebec heeft Amos blijkbaar niet in de gaten dat hij in vol ornaat deelneemt aan de videovergadering. Op het screenshot dat inmiddels op sociale media de ronde doet, is het klokkenspel van de liberaal net bedekt door zijn smartphone.

(Lees verder onder de Tweet.)

"We hebben kunnen zien dat het parlementslid in een uitstekende fysieke vorm verkeert", voegt DeBellefeuille nog toe, "maar ik denk dat het belangrijk is hem eraan te herinneren dat hij zijn camera moet bedienen."

Omkleden na het joggen

Wie het screenshot uit de vergadering lekte, blijft nog een vraagteken. De vergadering werd immers niet live uitgezonden en was enkel toegankelijk voor de parlementsleden. Op basis van de achtergrond van zijn bureau kon journalist Christopher Nardi snel achterhalen dat het om William Amos ging.

Amos postte vervolgens een verklaring op Twitter waarin hij uitlegde wat er gebeurd was. "Ik heb een erg ongelukkige fout gemaakt. Vanzelfsprekend ben ik beschaamd", schrijft hij. "Mijn camera stond per ongeluk aan terwijl ik me omkleedde in mijn werkkleren na het joggen. Mijn oprechte verontschuldigingen aan mijn parlementaire collega's voor deze onbedoelde afleiding. Het was echt een vergissing en het zal niet meer gebeuren."