Canadees eiland biedt toevlucht aan Amerikanen als Trump wint

Canadees eiland biedt toevlucht aan Amerikanen als Trump wint

Een bewoner van het eiland lanceerde de oproep via de website cbiftrumpwins.com. "Hallo Amerikanen! Donald Trump wordt misschien de president van jullie land! Als dat gebeurt en je beslist om je boeltje te pakken, dan raad ik je aan om te verhuizen naar het Cape Bretoneiland!", stond er oorspronkelijk te lezen.

Cape Breton website for Americans fleeing Trump gets flood of serious inquiries https://t.co/7Q8tKensVO pic.twitter.com/X56AXWOhu6

— CBC News (@CBCNews) 18 februari 2016

De site werd een enorme hit. Volgens Time moest de toeristische dienst van het eiland deze week vijf tijdelijke werkkrachten aannemen om te kunnen beantwoorden op alle telefoontjes van geïnteresseerde toeristen en potentiële inwoners. Nochtans kwam het idee niet van de toeristische dienst.

De site is het werk van de 39-jarige inwoner Rob Calabrese, die een reëel probleem aankaart. Het eiland kampt de laatste jaren met een terugval in populatie. Sinds het succes van de site heeft hij de boodschap iets minder politiek gemaakt.

"Welkom. Ik ben een gewone vent die deze oproep plaatste om Cape Bretoneiland in de kijker te plaatsen en ik ben enorm blij dat zoveel mensen meer willen weten. De waarheid is dat iedereen hier welkom is, voor wie je ook stemt. Of je nu stemt voor de Democraten, de Republikeinen of Donald Trumpt, het maakt niet uit. Ik wou al jullie vragen over het leven op ons eiland beantwoorden en hoe je hier kan komen wonen, maar ik werd overstelpt door alle mails. Antwoord op de meest gestelde vragen kan je hier vinden. Ik hoop dat je op deze site blijft om te leren over ons eiland en wil je deze zomer graag zien op Cape Bretoneiland", staat er nu te lezen op de website.

Aan Time beloofde Calabrese ook dat hij deze zomer een barbecue zal houden voor alle nieuwe bewoners van het eiland.