Campagne 'Jouw huis, mijn werkplek' vraagt aandacht voor passief roken

Campagne 'Jouw huis, mijn werkplek' vraagt aandacht voor passief roken

Tabaksrook van anderen inademen is zeer ongezond, want in die rook zitten veel chemische stoffen die schadelijk en zelfs kankerverwekkend zijn. Er mag dan ook sinds 2006 niet meer gerookt worden op de werkplek, maar het verbod geldt niet in privéwoningen, waar onder meer huishoudhulpen, poetshulpen en verzorgden aan het werk zijn.

Beschermen

De werkgevers- en werknemersorganisaties binnen de sector voor dienstenchequebedrijven en de diensten voor gezinszorg engageren zich met de nieuwe campagne 'Jouw huis, mijn werkplek' om hun medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen tabaksrook. "We informeren onze werkgevers, medewerkers én klanten over de gevolgen van passief roken in huis", zegt de Vereniging van diensten voor gezinszorg (VVDG).

Tot afspraken komen

"Ook vragen we aan de klant om niet binnen te roken als onze medewerker aan het werk is en om vooraf en tijdens het werk de woning voldoende te verluchten. Je kan je klanten niet verbieden om in hun eigen huis te roken, maar je kan het probleem wél bespreekbaar maken en samen tot afspraken komen."