Campagne Broederlijk Delen pakt droogte in Burkina Faso aan

Campagne Broederlijk Delen pakt droogte in Burkina Faso aan

De nieuwe campagne van Broederlijk Delen focust de hele maand maart op de droogte in Burkina Faso. "Stort regen voor Burkina Faso" klinkt het, waarbij mensen aangespoord worden om een emoji van een wolkje met regen of het woordje regen te sturen naar een speciaal sms-nummer. Olympisch kampioene Elodie Ouedraogo is ambassadrice van de actie. De actie van Broederlijk Delen wil de situatie in het noorden van Burkina Faso onder de aandacht brengen: meer dan 8 maanden per jaar valt daar geen druppel regen, wat een ramp is voor de landbouw en wat de productie van graan zwaar onder druk zet. "Voor ons is regen iets waar we liever vanaf willen, maar voor de Burkinezen betekent regen 'leven'", zei Lieve Herijgers, directeur van Broederlijk Delen, op een regenovergoten presentatie van de campagne. "De voedselonzekerheid in het land is bijzonder groot en de overheid verkiest om de katoenteelt te steunen, omdat katoen geëxporteerd kan worden."

Broederlijk Delen steunt enkele projecten die door lokale boeren werden opgezet om hun oogst groter te maken en hun families beter te kunnen onderhouden. Ze vangen regen op met dijkjes waardoor die dieper in de bodem doordringt en die velden tot 4 keer meer oogst afleveren.

De actie werd vandaag afgetrapt in Mechelen door ambassadrice Elodie Ouedraogo, die zelf in Burkina Faso geboren werd. "Een groot deel van mijn familie woont in Burkina Faso, ik heb met mijn eigen ogen gezien hoe de situatie daar is", zegt ze. "Ik heb niet getwijfeld toen Broederlijk Delen me vroeg om deze campagne te steunen. Ik weet dat het geld goed terecht komt en hoop dat we hierdoor de vicieuze cirkel een beetje kunnen doorbreken."

De actie loopt tot 31 maart. Wie Broederlijk Delen wil steunen kan het woord "regen" of een emoji van een wolkje met regen sturen naar 4666.

bron: Belga