Californië: wetsvoorstel om Russische hacking in les geschiedenis op te nemen

In de Amerikaanse deelstaat Californië is een wetsvoorstel aangekondigd om informatie over de stellingen dat Rusland zich heeft gemoeid in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, op te nemen in de les geschiedenis. Dat berichten lokale media. "Deze wetgeving verzekert dat alle leerlingen van Californië zullen leren hoe de Russische regering samenzwoer om de presidentsverkiezingen van de VS te beïnvloeden om Donald Trump te verkiezen", klinkt het in een verklaring van Marc Levine, die voor de Democraten zetelt in het lagerhuis van de wetgevende macht in Californië.

"Het werk van 17 inlichtingenagentschappen waaronder de FBI en de CIA bevestigde de Russische inmenging in onze verkiezing", aldus Levine. "Dit is een bedreiging voor onze democratie en moet met het gepaste belang behandeld worden in de Amerikaanse geschiedenis."

Volgens Levine is Californië de grootste markt voor lesboeken. "Lesboeken die in onze staat zijn goedgekeurd, worden gebruikt in het hele land. Door deze wetgeving kunnen we garanderen dat leerlingen in Californië en in de Verenigde Staten accurate informatie krijgen over de presidentsverkiezingen van 2016."

bron: Belga