Caleb Ewan topt sprintersaffiche van RideLondon Classic

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Australiër Caleb Ewan (Lotto Soudal) is zondag de topfavoriet voor winst in de Britse eendagskoers RideLondon Classic (WorldTour). Na driedubbele ritwinst in de Ronde van Frankrijk topt Ewan de affiche van de wedstrijd, voluit de Prudential RideLondon-Surrey Classic. Al is hij bijlange niet de enige sprinter met naam op de startlijst: onder meer ook Elia Viviani, Alexander Kristoff, Sam Bennett, Arnaud Démare, Michael Matthews, Alvaro Hodeg, Giacomo Nizzolo en Sonny Colbrelli worden aangekondigd. Uittredend winnaar Pascal Ackermann koos voor de Ronde van Polen.

De stormloop van snelle mannen naar Londen is geen toeval. Ondanks de vijfvoudige beklimming van Box Hill is de kans groot dat een uitgebreid peloton zich na 169 kilometer aandient voor een sprint op The Mall. Vanuit Belgisch oogpunt is het afwachten of namen als Philippe Gilbert, Sep Vanmarcke, Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Edward Theuns, Jens Debusschere en Tom Van Asbroeck wachten op die spurt, of hem proberen te ontlopen.

Ook voor de vrouwen is er een WorldTour-wedstrijd in Londen, maar dan op zaterdag. Zij krijgen Box Hill niet voor de wielen, maar wel een stadscriterium van amper 68 kilometer. Van de drie edities won titelverdedigster Kirsten Wild er twee.

bron: Belga