Caleb Ewan boekt derde ritzege in Tour Down Under

Caleb Ewan boekt derde ritzege in Tour Down Under

Caleb Ewan heeft zijn derde ritzege beet in de Tour Down Under. De Australiër leek vandaag nochtans even ingesloten te raken in de sprint, maar vond alsnog het gaatje en wist Danny van Poppel te remonteren. Wereldkampioen Sagan moest andermaal vrede nemen met een tweede plaats. Ewan had met Daryl Impey en Roger Kluge andermaal veel steun in het slot van de wedstrijd, maar in de sprint moest hij zich wel zelf een weg banen. "Ik heb even moeten zoeken", beaamde de sprinter, "toen ik ingesloten raakte, panikeerde ik niet, want ik wist dat het nog een eindje was tot de finish. Ik vond een gaatje en kon meteen mijn sprint aangaan." Dat volstond vervolgens voor de zege.

"Ik voel dat ik sterker ben geworden in vergelijking met vorig jaar", zei hij nog, "ik ben minder vermoeid na een etappe en ik kan meerdere ritten op rij toeslaan in de sprint. Dat geeft wel vertrouwen."

Voor wereldkampioen Sagan blijft de teller intussen na twee tweede en één derde plaats (in de People's Choice Classic) dit seizoen op nul staan. "We zien wel hoe alles verder verloopt", antwoordde hij op de vraag of de slotrit op zondag zijn kans is op de overwinning. "Er is zaterdag ook nog een etappe. Elke dag gaat het beter en werkt de ploeg ook beter samen", vatte de Slovaak samen.

bron: Belga