Café onder vuur na "racistische" opmerking op rekening (foto)

Café onder vuur na "racistische" opmerking op rekening (foto)

Het voorval deed zich onlangs voor in Froth on Brunswick, een eetcafé in de Australische stad Brisbane. Toen een klant de rekening kreeg, zag die dat er een opmerking bij stond: “Twee enorm vervelende Aziaten”, viel er te lezen.

Goedkeuring

De uitbater van het café deelde de rekening en de opmerking op Snapchat. “Oh mijn God, wat hou ik van mijn personeel”, schreef hij erbij. Hij keurde het gedrag dus kennelijk goed, wat bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat schoot. Ook een personeelslid confronteerde hem ermee en maakte hem duidelijk dat de opmerking “ongepast” en “racistisch” was.

Excuses

Het bericht ging al snel viraal en werd massaal bekritiseerd om dezelfde redenen. Onder druk van de publieke opinie besloot de uitbater om zich te verontschuldigen. “Ik schaam me voor mijn gedrag aangezien het ingaat tegen alles waar ik achter sta. Ik werk al zes jaar als uitbater en hecht zowel persoonlijk als professioneel veel belang aan diversiteit. Mijn team en ik zullen er alles aan doen om dergelijk gedrag in de toekomst te voorkomen”, klinkt het.