Cadeautip: Een geeky Christmas

Hightech gadgets voor de geek in jezelf en om je heen.
door
Mare
Leestijd 1 min.

 

Hubsan H107C X4 CAM

Deze kleine quadrikopter van de Chinese constructeur Hubsan heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Je profiteert van alle mogelijkheden van een drone, maar hebt geen pilootervaring nodig. Je kan ermee vliegen in een straal van 100 meter en met wat oefenen maak je binnen de kortste keren leuke pirouettes of film je de omgeving in HD (720p).

69,62 euro op hubsan.com

Connected droids

Het assortiment Star Wars Sphero droids breidt uit met een nieuw personage, de BB-9E. Het principe is hetzelfde als van de BB-8 en R2-D2: een geconnecteerd robotje dat je met je smartphone of tablet bestuurt via een speciale app. Klein en groot kan de droids thuis doen bewegen, net als in de films.

169,99 euro

Een stofzuiger van de Dark Side

Samsung houdt grote schoonmaak met deze twee Star Wars robotstofzuigers. De Darth Vader en Stormtrooper zijn limited editions van het VR7000-model. Dat is uitgerust met een navigatiesysteem dat met behulp van sensoren de kleinste hoekjes van een kamer detecteert en onthoudt.

Van 699 tot 799 euro

Sony MDR-1000X

De MDR-1000X van Sony is een bluetooth-koptelefoon met noise cancelling. Met de sensoren op de rechter oorschelp wissel je tussen nummers en pas je het volume aan. Je kan op elk moment de noise cancelling uitzetten om geluiden van buiten te horen of met iemand te praten.

399,99 euro

Google Daydream View

Deze basic VR-headset is aanzienlijk goedkoper dan de concurrentie en werkt met een Android-smartphone of, in beperktere mate, een iPhone. Maar de bril is vooral een exclusieve toegangspoort tot het Daydream 3D-platform van Google, een ecosysteem dat toegang zou moeten bieden tot spectaculaire content, zoals alle 3D-video's op YouTube en Google Play Movies, maar ook Street View.

109 euro store.google.com

Douchespeaker

Show Speak is een waterproof bluetooth-speaker van 4W waarmee je van je lievelingsdeuntjes geniet (opgeslagen of via streaming) onder de douche of bij het scheren. En met de ingebouwde microfoon kan je zelfs telefoneren. Dankzij de zuignap installeer je de speaker overal in je badkamer.

39,99 euro op show-speak.com

Een pocketmixer

MWM, bekend van de razendpopulaire dj-app edjing Mix, komt deze keer met een pocketmengpaneel op de proppen. Om je techniek te perfectioneren met je smartphone of tablet.

99 euro op themixfader.com

Muzikale handschoen

De Specktr Play is een lycra bluetooth-handschoen waarmee je al je muziekapps met een simpel handgebaar bedient. Elke beweging is personaliseerbaar, je kan er tot 1.500 verschillende instellen.

179 euro per handschoen of 329 euro per paar op specktr.com

Brokjesdispenser

Dierenvrienden, juicht! De Catspad is een slimme water- en brokjesautomaat voor katten. De bijhorende app herkent elke kat en controleert het tijdstip, de frequentie en de hoeveelheid voedsel die verdeeld wordt.

289 euro op catspad.com