Cadeautip: 8 aparte wintergeuren

Cadeautip: 8 aparte wintergeuren

Kostbaar Chanel-koffertje

N°5 L'Eau van Chanel is na de lancering in september 2016 al snel een onmisbare geur geworden. Voor de eindejaarsfeesten biedt het Franse huis een koffertje aan met het parfum in een flacon van 100 ml en een handtasverstuiver Twist and Spray van 20 ml om overal mee naartoe te nemen. (170 euro)

Yves Saint Laurent-legende

Ongeveer twee jaar na de lancering van de collectie ‘Vestiaire des Parfums' voegt het huis Yves Saint Laurent er drie nieuwe geuren aan toe in een couture-editie. Het zijn olfactorische weergaven van legendarische adressen die nauw met het modehuis verbonden zijn. Zo verwijst het parfum 24 rue de l'Université naar het herenhuis waar de ateliers van Saint Laurent gevestigd zijn. (280 euro)

De oogappel

Kenzo World, het eerste parfum ontwikkeld door Carol Lim en Humberto Leon voor het huis Kenzo, is vooral te herkennen aan de flacon in de vorm van een oog met een dop van gommato. Voor de feestdagen koos Kenzo voor een koffertje met de eau de parfum in een flacon van 50 ml en een zwart met metaalroze tasje. (84,50 euro)

Herfstvibes met kerst

Voor wie graag zijn spaarvarkentje wil leegmaken, is het huis Guerlain een samenwerking aangegaan met de Japanse porseleinfabrikant Arita Porcelain Lab voor de creatie van een bijzondere eau de parfum in een vernieuwde versie van de iconische flacon met het omgekeerde hartje. Het parfum Fall Flowers is geïnspireerd door de nazomer en de bloemenmarkten. (650 euro)

Goesting in Goutal

Petite Chérie, de iconische geur van het huis Annick Goutal, wordt voor de feestdagen in een kerstjasje gestoken. Het stijlvolle koffertje bevat de eau de toilette in een flacon van 100 ml en een bodymilk van 100 ml met de geur van Petite Chérie. (110 euro)

Rozengeur en maneschijn

Het parfumhuis Penhaligon's biedt zijn iconische parfum Halfeti in een kerstkoffertje aan. Halfeti uit de collectie Trade Routes roept de geur op van de zwarte rozen die aan de oevers van de Eufraat worden geteeld. Voor de feestdagen wordt de flacon van 100 ml aangeboden met een bad- en douchegel van 300 ml. (199 euro)

D&G op z'n oosters

Dolce & Gabbana liet zich inspireren door de rijkdommen van Arabisch Sicilië om zijn exclusieve collectie van artisanale geuren, Velvet Collection, met twee nieuwe parfums aan te vullen. Het gaat meer bepaald over twee moderne interpretaties van het amberakkoord, die de ontmoeting tussen het Oosten en het Westen symboliseren: Amber Skin en Amber Sun. (Vanaf 286,69 euro voor de flacons van 50 ml)

Klasseschandaal

Scandal, een parfum dat op 1 juli gelanceerd is, overtuigde heel wat vrouwen die op zoek waren naar een subtiele sexy en gedurfde geur. Voor de feestdagen biedt Jean Paul Gaultier een koffertje met zijn laatste creatie in een flacon van 50 ml en een geparfumeerde bodylotion van 75 ml. (76,50 euro)