Buurtbewoners zagen sportvliegtuigje "rakelings over huizen vliegen" in Hasselt

Buurtbewoners zagen sportvliegtuigje "rakelings over huizen vliegen" in Hasselt

Het sportvliegtuigje dat in Hasselt neerstortte, moet bijzonder laag over de huizen in de buurt hebben gevlogen. Dat getuigen enkele buurtbewoners aan Belga. Bij het ongeval kwamen twee mensen om het leven. De buurtbewoners reageren erg geschrokken op de vliegtuigcrash. "Ik stond in mijn veranda en zag het vliegtuig net boven ons tussen de huizen door vliegen. Het vliegtuig vloog echt onmenselijk laag, waardoor ik dacht dat het op de daken zou vallen. Ik hoorde ineens een zwaar lawaai, wellicht van een motor, en daarna een ongelofelijk zware slag", vertelt buurtbewoner Carlo Bogaert.

De crash gebeurde volgens de bewoners rond 13.15 uur, waarna een van hen de hulpdiensten verwittigde. "Ik ben direct in mijn auto gesprongen en zag het vliegtuig met de snuit in de grond staan. Het vliegtuig moet de takken van de bomen hebben geraakt, maar er was geen vuur of rook te zien, enkel een kerosinegeur", aldus Bogaert.

Ook buurtbewoonster Marleen Luwel zag het vliegtuig rakelings voorbij scheuren. "Het vliegtuig hing volledig scheef en vloog over de huizen. Dat was raar om te zien en ik had echt schrik. Ze moeten nog geprobeerd hebben om verdere schade te voorkomen door richting het grasveld te vliegen voor een noodlanding", zegt Luwel.

bron: Belga