Busverkeer Vlaams-Brabant blijft grondig verstoord door staking

Busverkeer Vlaams-Brabant blijft grondig verstoord door staking

Het busverkeer van De Lijn in Vlaams-Brabant is vanochtend opnieuw grondig verstoord door een aanhoudende staking van de chauffeurs. Volgens de directie heeft ongeveer 80 procent van het eigen personeel het werk neergelegd. Donderdagavond kondigde de directie van De Lijn aan dat er een akkoord werd bereikt over het sociaal conflict en dat de bussen weer normaal zouden rijden, maar de vakbonden ontkenden dat en zeiden dat de staking zou blijven duren. De topman van De Lijn, Roger Kesteloot, beschuldigde de bonden daarop van leugens.

De chauffeurs volgen de vakbonden, zo blijkt op het terrein: in de Vlaamse Rand en in Leuven is de impact groot. Tachtig procent van de eigen chauffeurs van De Lijn staakt. In Leuven is de staking zelfs nog meer voelbaar dan de voorbije dagen. De onderaannemers, die vooral op de streeklijnen werken, voeren wel ritten uit.

Het personeel klaagt onder meer over personeelstekort, fouten in de planning en in de administratie en problemen bij de organisatie van de technische diensten. Het is niet duidelijk wanneer de vakbonden en de directie weer samen zullen zitten.

bron: Belga