Buschauffeur die oud vrouwtje hielp is internethit

Buschauffeur die oud vrouwtje hielp is internethit

Het aandoenlijke moment werd vastgelegd door pendelaarster Clara O'Brien. Zij zat in de bus richting Cork en deelde het verhaal op Facebook. Sindsdien werd de foto al meer dan 11.000 keer gedeeld en 91.000 keer geliket.

"Ik wil graag een van jullie buschauffeurs die voor jullie rijdt mijn complimenten geven", opent de Ierse passagier haar bericht aan de Ierse busmaatschappij Éireann. "Een bejaarde vrouw struikelde bij het uitstappen van de bus. De buschauffeur zag dat haar schoenveters niet gestrikt waren. De man twijfelde geen seconde, zette de bus aan de kant en knielde meteen om haar veters te strikken. Hij snapte dat het oude vrouwtje te fragiel was om zelf voorover te buigen."

De vrouw benadrukt dat het al erg lang geleden was dat ze iemand een goede daad zag doen. "Het maakte mijn dag weer goed." Ook het oude vrouwtje zou gestraald hebben door de helpende hand, en gaf hem een luchtkus op het moment dat de bus wegreed.

Harris zelf kan niet geloven hoeveel belangstelling hij krijgt voor zijn goede daad. "Mijn reactie was doodnormaal", vertelt de Ier aan The Huffington Post. "Er zijn mensen die veel betere dingen doen en nooit in de spotlights belanden."