Burundese international Saido Berahino is nieuwe spits van Zulte Waregem

Burundese international Saido Berahino is nieuwe spits van Zulte Waregem

Zulte Waregem versterkt zijn selectie met de Burundese aanvaller Saido Berahino. Hij komt transfervrij over van Stoke City en ondertekende een contract voor twee seizoenen (plus een seizoen optie) in het Regenboogstadion. Berahino is een tienvoudige international (een goal) en was erbij op de voorbije Afrika Cup, waar hij met Burundi sneuvelde in de groepsfase.

Vorig seizoen voetbalde Berahino in de Championship (drie goals in 23 duels) maar hij heeft ook al flink wat ervaring in de Premier League. Voor West Bromwich en Stoke speelde hij in totaal 133 wedstrijden in de Engelse hoogste afdaling. Daarin kwam hij 23 keer tot scoren.

"Tot voor twee maanden had ik niet gedacht dat ik in België zou belanden, laat staan bij Zulte Waregem", geeft Berahino toe. Nadat de Burundees zijn licht opstak bij onder meer Romelu Lukaku en een "goed gesprek" had met Essevee-coach Francky Dury, koos hij voor de West-Vlamingen. "De afgelopen maand heb ik opnieuw vertrouwen gekregen en mijn plezier in het voetbal teruggevonden", stelt hij.

"Vergelijkbaar toen ik mijn debuut maakte met West Bromwich in de Premier League", beschrijft Berahino zijn gevoel na het ondertekenen van zijn nieuwe contract. "Ik kijk zo hard uit om deze nieuwe competitie te ontdekken en het beste van mezelf te geven. Als je in de Premier League hebt gespeeld ben je wel wat druk gewoon. Het is aan mij om elke dag te presteren op het veld en mijn teamgenoten, trainers én de fans gelukkig te maken. Als we iedereen achter ons krijgen, kunnen we iets mooi verwezenlijken."

Berahino krijgt het rugnummer 38 en is speelgerechtigd voor het competitieduel van morgenavond op het veld van kampioen KRC Genk. Zulte Waregem begon met 0 op 6 aan de nieuwe competitie.

bron: Belga