Burger King gaat burgers leveren aan mensen in de file

Burger King gaat burgers leveren aan mensen in de file

Aanschuiven in de file zal binnenkort nooit meer hetzelfde zijn, tenminste als je hopeloos vaststaat op een snelweg in Los Angeles. Burger King heeft beslist om in die Amerikaanse stad de zorgen van de autobestuurders te verzachten. De hamburgerketen gaat motorrijders inzetten die bestellingen in de file kunnen afleveren. De besteller moet zich dan wel binnen een straal van 3 kilometer rond een vestiging van Burger King bevinden.

Binnen een kwartier is het eten daar

Burger King zal het mogelijk maken dat bestuurders een bestelling kunnen plaatsen door commando's met hun stem door te geven aan een computer. Zo moeten ze niet met hun gsm bezig zijn en riskeren ze geen boete. Vanaf het moment dat het eten klaar is, zullen de motorrijders via Google Maps om de snelste route berekenen en met realtime data de locatie van de auto volgen, meldt CBS LA. De fastfoodketen maakt zich sterk dat het binnen een kwartier na de bestelling de hamburgers ter plaatse kan krijgen.

De stad Los Angeles staat bekend om de helse files die bestuurders er moeten trotseren. Volgens databeheerder INRIX stonden automobilisten er vorig jaar gemiddeld 128 uur aan te schuiven. Dat maakt de stad de vijfde meest dichtgeslibde van de Verenigde Staten. Wereldwijd staat het op de 47ste plaats in de filelijst.