Burgemeester Jabbeke sluit snelwegparking na incident met transmigranten

Burgemeester Jabbeke sluit snelwegparking na incident met transmigranten

De burgemeester van Jabbeke Daniël Vanhessche heeft beslist om vanaf komende zaterdag de snelwegparking 's nachts af te sluiten, en dit voor een periode van minstens drie maanden. Dat bevestigt hij vandaag aan Belga. De burgemeester is het getalm rond de transmigrantenproblematiek van de hogere overheden meer dan beu. Directe aanleiding van de sluiting is het schietincident in de nacht van dinsdag op woensdag. De burgemeester dringt al langer aan op maatregelen maar die komen er niet.

De snelwegparking is een geliefkoosde plek voor transmigranten die daar problemen in een vrachtwagen te klimmen in de hoop op die manier in Groot-Brittannië te komen. "Ik neem zelf die beslissing. Niemand heeft de voorbije weken gehoor gegeven aan mijn vraag. Ik heb de betrokken diensten net zelf op de hoogte gebracht", aldus Vanhessche.

De parking zal iedere nacht, vanaf 20 uur 's avonds tot 6 uur 's ochtends, gesloten worden vanaf komende zaterdag, en dit voor een periode van minstens drie maanden. "De situatie raakte genormaliseerd toen de parking bewaakt werd door privébewakers, maar toen dat stopte, door een gebrek aan financiële middelen, begon alles opnieuw", besluit de burgemeester.

bron: Belga