Burgemeester Clerfayt: "Onveiligheid Noordstation is schuld van federale & gewestregering"

Burgemeester Clerfayt: "Onveiligheid Noordstation is schuld van federale & gewestregering"

"De onveiligheid die de buschauffeurs van de internationale reizen voelen aan het Noordstations is de schuld van een spelletje verantwoordelijkheden doorschuiven van de federale regering en het Brussels gewest", dat zegt Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI) in een persbericht. De burgemeester hoopt dat er snel een betere infrastructuur komt en dat er ook aan het busstation meer controles tegen transmigranten komen. "De onveiligheid is te wijten aan de grote aanwezigheid van transmigranten die rond het Noordstation blijven hangen. Ze vinden er een minimum aan hygiënische voorzieningen, voeding en financiële middelen door te bedelen of door het begaan van misdrijven", stelt burgemeester Clerfayt.

De Schaarbeekse burgervader vraagt dat de aanwezigheid van de spoorwegpolitie, een bevoegdheid van federaal minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), uitgebreid wordt naar het busstation. Voor de politie Brussel-Noord werd er al een actieplan opgesteld met bijkomende patrouilles rond het Noordstation.

Voor de gebrekkige infrastructuur van het busstation kijkt Clerfayt naar het gewest en bevoegd minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a). De 900 bussen die er wekelijks aankomen en vertrekken, moeten nog vaak op straat de passagiers en hun bagage uitladen.

"Ik hoop dat de federale autoriteiten structurele oplossing aanvoeren tegen de constante aanwezigheid van migranten in en rond het Noordstation en dat de gewestelijke autoriteiten een busstation aanleggen dat zowel voor de chauffeurs als de passagiers beveiligd en aangenaam is", verklaart Clerfayt.

bron: Belga