Bureaucratie dwingt Italiaanse burgemeester om eigen stad te poetsen

Bureaucratie dwingt Italiaanse burgemeester om eigen stad te poetsen

De laatste gemeentewerker van Zerfaliu is zes maanden geleden met pensioen gegaan, maar de man is nog steeds niet vervangen. Nochtans heeft de gemeente 150.000 euro klaarliggen om werklozen aan een job te helpen. De projectleider van dat plan is echter langdurig ziek, waardoor de administratie nog geen actie kan ondernemen.

Volgens La Stampa blijft burgemeester Pinuccio Chelo niet bij de pakken zitten. Op de ochtend van de  marktdag stond de burgervader klaar met een borstel om het plein schoon te vegen. Daarin werd hij bijgestaan door de vader van de viceburgemeester en een gemeenteraadslid met een hogedrukreiniger.

"Onze burgers hebben recht op een schone en fatsoenlijke gemeente", verklaart de burgemeester bij La Stampa. "We hebben geen andere keuze. We moeten de mouwen opstropen omdat de mensen concrete daden verwachten, geen bureaucratisch geklungel", springt gemeenteraadslid Sandro Murtas bij.

De daadkracht van de burgemeester wordt op prijs gesteld. "Bravo burgemeester!", klinkt het volgens La Stampa bij enkele dames die onderweg zijn naar de markt. Ook op de Facebookpagina van de Italiaanse krant wordt de burgemeester gelauwerd.

Archiefbeeld Pixabay