Bundesliga - Bayern München strikt na Coutinho ook toptalent Mickael Cuisance

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bayern München heeft vrijdag twee toptransfers gerealiseerd. Nadat de Beierse club eerder op de avond de uitleenbeurt van Philippe Coutinho (met aankoopoptie) kon bevestigen, werd nadien ook aangekondigd dat de Franse middenvelder Mickael Cuisance op het punt staat aan te sluiten bij Bayern. De linksvoetige middenvelder komt over van Borussia Mönchengladbach, de club die hij twee seizoenen geleden vervoegde na zijn jeugdopleiding te hebben volmaakt bij Nancy. De Franse jeugdinternational kwam bij Gladbach vorig seizoen tot dertien officiële duels en staat te boek als een groot talent.

De transfer van de Fransman staat natuurlijk in de schaduw van de komst van Philippe Coutinho. De 55-voudig Braziliaans international verlaat na anderhalf jaar Barcelona, waar hij de hooggespannen verwachtingen nooit helemaal kon waarmaken. De Catalanen legden in januari 2018 nog 120 miljoen euro voor Coutinho neer bij Liverpool. Op dat moment was hij - na zijn landgenoot Neymar - de tweede duurste speler ter wereld.

Bayern-coach Niko Kovac verwelkomde Coutinho echter met open armen. "Ik denk dat wij allemaal, niet alleen Bayern maar de hele Bundesliga, blij moeten zijn dat we zo'n topspeler in onze competitie krijgen. Coutinho heeft zich niet alleen bewezen bij zijn clubs, maar ook in de nationale ploeg."

De Duitse kampioen versterkte zich eerder deze zomer ook al met verdedigers Lucas Hernández en Benjamin Pavard en aanvallers Ivan Perisic en Jann-Fiete Arp.

bron: Belga