Brusselse politie kleedt zich uit voor het goede doel

Brusselse politie kleedt zich uit voor het goede doel

Dinsdag werd in het Westland Shopping Center bij Anderlecht een kalender voorgesteld met foto's van vijftien politieagenten van de zone Midi. De agenten poseren naakt wat een primeur is bij de Belgische politie, in het voordeel van de Oudervereniging van kinderen die slachtoffer werden van het verkeer. "We werden geïnspireerd door de kalender van de Brusselse brigade," zei de commissaris.

"We kozen voor de oudervereniging want we werken in een gebied waar veel ongelukken gebeuren waar vaak kinderen bij betrokken zijn. Als politieagenten gaan we naar de plaats van het ongeval om vaststellingen te doen, het verkeer te regelen of getuigen te ondervragen. We hebben dus weinig tijd om te zorgen voor de slachtoffers. Met deze kalender willen we hen een beetje steun bieden."

Koen Van Wonterghem, gedelegeerd bestuurder van de vereniging, is verheugd over het initiatief. "Als vereniging steunen we ouders van kinderen die het slachtoffer werden van verkeersongevallen, maar we proberen ook alle belanghebbende, zoals politie, justitie en anderen te informeren. Initiatieven als deze kalender zijn altijd welkom."

De kalender is te koop bij het Westland Shopping Center en in diverse winkels en supermarkten in Sint-Gillis en Anderlecht.