Brusselse parket bevestigt onderzoek naar fiscale fraude bij Pro League

Brusselse parket bevestigt onderzoek naar fiscale fraude bij Pro League

Het parket van Brussel bevestigt dat er een opsporingsonderzoek loopt naar mogelijke fiscale fraude bij de Pro League. De bevestiging kwam er nadat de kranten De Tijd en L'Echo dinsdag berichtten dat een huiszoeking werd uitgevoerd in een onderzoek naar dubieuze fiscale constructies met vennootschappen rond de voetbalbond. De Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) meldde in maart 2016 een zaak aan Brusselse parket, naar aanleiding van een onderzoek dat de BBI voerde naar mogelijke fiscale onregelmatigheden bij de Pro League.

Vervolgens werd een opsporingsonderzoek opgestart met als doel na te gaan of er een of meerdere misdrijven werden gepleegd. In kader daarvan werd dinsdag een huiszoeking uitgevoerd bij een deurwaarder. Die fungeerde als sekwester in een procedure van de BBI.

De data die bij de deurwaarder in bewaring waren gegeven, werden vandaag door speurders van de federale gerechtelijke politie in beslag genomen. Het gaat om verschillende harde schijven waarvan de inhoud nu zal worden onderzocht, laat het Brusselse parket weten.

bron: Belga