Brusselse overleeft vijf dagen in wildernis dankzij yoga

Brusselse overleeft vijf dagen in wildernis dankzij yoga

Toen Biunkens vorige donderdag een wandeling maakte via een oude ‘bushtrack' raakte ze de weg kwijt omdat de weg verwilderd was. Pas na vijf dagen verwittigde het boeddhistische oord  SIBA Buddhist Centre, waar Biunkens verbleef, de politie. Die verspreidde een opsporingsbericht, maar vreesde voor het leven van de vrouw.

Biunkens bleef er zelf kalm onder. Ze bouwde een hutje onder een paar boomstronken en legde zelf een pad aan naar de rivier. “Ik heb nooit het idee gehad dat ik daar alleen zat. Ik zat aan een klein riviertje, één van die weinige plekken op de aarde waar het water nog zo puur is dat je er zomaar kan van drinken. Dus drinken had ik in overvloed”, vertelde ze in De Ochtend.

Overleven dankzij yoga

Dankzij haar yogalessen wist de vrouw hoe ze rustig kon blijven.  “Vroeger was ik projectmanager, en ik had toen al met yoga geleerd hoe ik mezelf rustig kon maken als ik een gevoel van angst voelde opkomen. Ik ging toen ook vaak op retraite, waarbij ik weinig at, dus dat heeft ook zeker geholpen.”

“Ik wist dat het wel een paar dagen kon duren, dus ik heb gewoon genoten van de vogels, kangoeroes en watersalamanders die voorbijkwamen”, gaat Biunkens verder.

Toen de reddingswerkers haar dinsdag levend uit te wildernis haalden, op amper twee kilometer vanwaar ze verdween, waren ze onder de indruk. “Ze had zichzelf volgesmeerd met modder om tegen de brandende zon te kunnen, en 's nachts hield ze zich warm door mos in haar kleren te stoppen. Bovendien wist ze dat ze op één plaats moest blijven, en niet eindeloos moest blijven rondwandelen tot ze iets herkende. Want dan raak je steeds verder weg van het pad en kan je pas echt verdwaald raken”, aldus plaatselijke agent Mark Edwards aan het Australische ABC News.

De politie van Victoria gaat nu onderzoeken waarom het zo lang duurde voor het centrum alarm sloeg over de verdwijning.

Foto Victoria Police