Brusselse Franstaligen starten morgen met gesprekken

Brusselse Franstaligen starten morgen met gesprekken

Terwijl aan Nederlandstalige kant er vandaag reeds een eerste ronde is geweest in de onderhandelingen voor de vorming van de nieuwe Brusselse regering, starten de gesprekken aan Franstalige kant vanaf morgen. Om 11 uur ontvangen de voorzitster van de Brusselse PS-federatie Laurette Onkelinx en uittredend Brussels minister-president Rudi Vervoort de covoorzitter van Ecolo Zakia Khattabi, en om 15 uur wordt de voorzitter van de Brusselse MR Didier Reynders verwacht. De Brusselse kopstukken van de Franstalige socialisten willen in de komende dagen een diepgaande dialoog hebben met alle Franstalige fracties in het Brussels Parlement. DierAnimal, die één zetel in het Brussels Parlement haalde, wordt niet als een fractie beschouwd. De gesprekken vinden plaats in de zetel van de Brussels regering BIP.

Maandag 3 juni om 15 uur is het de beurt aan DéFI-voorzitter Olivier Maingain, dinsdag om 10 uur de voorzitter van de Brusselse PVDA Dirk De Block en om 15 uur cdH-lijsttrekster Céline Fremault.

De eerste ronde van contacten wordt afgesloten met een dialoog met onder meer de Brusselse sociale partners op donderdag en vrijdag. Tegelijk wordt ook contact gehouden met Elke Van den Brandt, die voor Groen de onderhandelingen aan Nederlandstalige kant leidt.

bron: Belga