Brusselse brandweer houdt minuut stilte - ook rouwbetuigingen van andere zones

Brusselse brandweer houdt minuut stilte - ook rouwbetuigingen van andere zones

De Brusselse brandweer is zeer geschokt door het overlijden van twee brandweerlui in Beringen bij een zware brand deze ochtend, en zal deze namiddag een minuut stilte houden. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Ook andere brandweerzones betuigden op Twiter hun medeleven. "De Brusselse brandweermannen en vrouwen zijn ten zeerste geschokt door het drama dat onze kameraden van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg getroffen heeft", zegt de woordvoerder.

"Deze gebeurtenis toont nog maar eens het risico aan dat de brandweerlieden iedere dag lopen om hun medemens te beschermen. Wij wensen aan de naasten van de slachtoffers en aan de Limburgse collega's te melden, dat zij kunnen rekenen op onze onvoorwaardelijke steun. Wij wensen een voorspoedig herstel aan de gekwetste brandweerlieden."

Tijdens het appel van 15.00 uur zal het personeel van Brandweer Brussel een minuut stilte in acht nemen, als eerbetoon aan de Limburgse collega's, die overleden zijn tijdens het uitvoeren van hun plicht. Het gaat om een intern en intiem bezinningsmoment, aldus nog de woordvoerder.

"We zijn bij dit verschrikkelijke nieuws in gedachten bij de familie en collega's van de betrokken collega-brandweermannen", tweette Brandweer Zone Antwerpen. "Wij leven mee met onze collega's van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Onze gedachten gaan uit naar de getroffen hulpverleners en de betrokken families", schrijft de Oost-Vlaamse Brandweerzone Centrum op Twitter.

bron: Belga