Brusselse beurs - Barco en WDP opgenomen in Bel20

Brusselse beurs - Barco en WDP opgenomen in Bel20

De samenstelling van de Bel20, de index met de twintig steraandelen van de Brusselse beurs, ziet er vanaf vandaag/maandag een beetje anders uit. Engie en bpost verloren hun plekje; in hun plaats komen technologiebedrijf Barco en vastgoedgroep WDP. Bpost moet de Bel20 verlaten omdat de beurskapitalisatie van het Belgische postbedrijf fors is gezakt. Engie beantwoordt niet langer aan de voorwaarde dat minstens 15 procent van het personeel in België tewerkgesteld moet zijn.

Het Kortrijkse technologiebedrijf Barco en de vastgoedgroep WDP uit Wolvertem (in 2017 nog Onderneming van het Jaar in Vlaanderen) worden voor hun goede prestaties van de jongste tijd beloond met een plaatsje in de sterindex. Voor Barco betekent het een terugkeer, nadat het begin 2007 al eens uit de Bel20 was gegooid.

Elk jaar rond deze periode wordt de korf van de twintig belangrijkste aandelen van het land grondig gewogen. Daarbij worden bepaalde criteria gehanteerd, zoals het percentage werknemers in België, de liquiditeit of de vrije beurswaarde van de genoteerde bedrijven. Dit leidt soms tot een herschikking van de Bel20-index.

bron: Belga