Brussels talent schittert op Red Bull Elektropedia Awards

Brussels talent schittert op Red Bull Elektropedia Awards

De Red Bull Elektropedia Awards, in de volksmond beter bekend als de Oscars van het Belgische nachtleven, werden uitgereikt in het iconische Flagey-gebouw in Brussel. Toeval of niet, deze editie mocht ook opvallend veel Brussels talent een prijs in ontvangst nemen.

De grote winnaars van de avond waren Roméo Elvis x Le Motel, een Brussels duo dat aan de haal ging met vijf awards. Zo werden ze bekroond tot ‘Artist of The Year', en kregen ze de prijs voor ‘Best Song', ‘Best Album', ‘Best Live Act' en de ‘Chase Award'. Le Motel werd daarnaast ook individueel in de bloemetjes gezet met de ‘Best Producer Award'. De Brusselse rapper Zwangere Guy wist dan weer de Breakthrough Artist/DJ/Producer/MC Award binnen te halen. R.O kreeg tot slot de ‘Best Remix' prijs.

Brusselse events

Niet alleen de Brusselse artiesten, ook enkele Brusselse events vielen in de prijzen. De Brussels Electronic Marathon, de driedaagse hoogmis van Brusselse electronica, werd bekroond met de Breakthrough Party / Festival / Club Award. De Brusselse club Fuse herwon de eerste plaats in de Club Top 30.

De Broertjes Dewaele scoren

En hoewel de Brusselse hiphopscene stevig vertegenwoordigd is in de verschillende categorieën, viel het talent uit de rest van het land zeker niet uit de boot. De Limburgse StuBru-DJ Faisal, die vorig jaar nog bekroond werd tot beste DJ, kreeg dit jaar de ‘Best Radio' award. En de Antwerpse Amélie Lens sprong van nummer 12 naar nummer 1 in de Belgian DJ Top 100. Ze laat daarmee onder andere 2manydjs achter zich.

Tot slot kreeg ook DEEWEE, het platenlabel van Stephen en David Dewaele een Best Label Award. Die hebben ze vooral te danken aan de recente albumreleases van Charlotte Adigéry, Asa moto en Soulwax.