Brussels Summer Festival: zowat 57.000 festivalgangers over vijf dagen

Brussels Summer Festival: zowat 57.000 festivalgangers over vijf dagen

De 18e editie van het Brussels Summer Festival (BSF) sluit zondagavond af met zowat 57.000 festivalgangers over vijf dagen. Dat hebben de organisatoren zondag in de vooravond bekendgemaakt. De terugkeer van droog weer voor de slotavond kan dit aantal nog wat opkrikken. In 2018 bezochten bijna 60.000 mensen het festival. In 2017 - toen nog in de oude formule over tien dagen - proefden 115.000 festivalgangers van het evenement. Verder namen ongeveer 3.000 bezoekers deel aan 'BSF OFF', dat voor de eerste keer dit jaar gratis concerten voorstelde op 34 Brusselse plaatsen nabij het festival.

Denis Delforge, CEO van Brussels Expo, benadrukte in zijn eindbalans dat er geen enkel incident te betreuren viel. "Het BSF heeft opnieuw aangetoond dat het een familiaal festival is waar goede luim in de eerste orde staat. Het weer was wispelturig, maar de festivalgangers waren van de partij".

Het concert waar de festivalgangers nog lang van zullen nagenieten is ongetwijfeld dat van Christine and the Queens. De zangeres opende het festival met haar beklijvende show vooraleer Giorgio Moroder, Booba, Lost Frequencies en Kyo het publiek helemaal inpakten. Zestig tot 65 procent van de tickets werden in het Brusselse aangekocht.

De editie 2020 zal plaatsvinden van 19 tot 23 augustus, dus het weekend na 15 augustus, om nog meer publiek aan te trekken.

bron: Belga