Brussels Philharmonic reist binnenkort zoals de Rode Duivels

Brussels Philharmonic reist binnenkort zoals de Rode Duivels

Het Brussels Philharmonic is een nieuwe samenwerking aangegaan met Brussels Airlines. Vanaf volgend jaar zal het orkest niet langer van locatie naar locatie touren, maar wel eendagsreizen maken naar concertzalen in het buitenland. "Zoals de Rode Duivels het doen", zegt communicatieverantwoordelijke Sonja Kochoutina. De traditionele manier van toeren met een orkest is complex en duur, klinkt het. Door telkens op dezelfde dag op en af te vliegen met een chartervliegtuig van de Belgische luchtvaartmaatschappij krijgt het orkest meer flexibiliteit om zijn optredens te plannen.

De beslissing werd genomen op basis van "artistieke en financiële overwegingen", luidt het. "De financiële last van internationalisering wordt met dit nieuwe concept verlaagd, omdat verschillende kosten eigen aan het rondreizen niet langer gemaakt hoeven te worden." Er zit bovendien nog een businessmodel achter: fans zullen kunnen meereizen om een concert "op een nieuwe manier te ervaren".

De nieuwe manier van reizen start pas in april volgend jaar, als Brussels Philharmonic naar Hamburg trekt. In afwachting daarvan brengt Brussels Airlines het orkest donderdag al naar het Canadese Toronto voor de start van een Noord-Amerikaanse tour. Het orkest treedt op in Ottawa en Florida en eindigt met een debuut in Carnegie Hall in New York, waarmee het het eerste Belgische symfonieorkest in 30 jaar is dat op de legendarische locatie optreedt.

bron: Belga