Brussels Parlement - Tanguy du Bus de Warnaffe vanaf 1 augustus aan hoofd van Brusselse brandweer

Brussels Parlement - Tanguy du Bus de Warnaffe vanaf 1 augustus aan hoofd van Brusselse brandweer

De Brusselse regering heeft Tanguy du Bus de Warnaffe aangeduid als officier-dienstchef van rang A5+ bij de Brusselse Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH). Hij treedt op 1 augustus in functie voor een mandaat van vijf jaar, kondigde bevoegd staatssecretaris Cécile Jodogne vrijdag aan tijdens het vragenuurtje in het Brussels Parlement op een vraag van Vincent De Wolf (MR). Voor zijn adjunct is een nieuwe procedure opgestart. Er was een geschikte kandidaat, maar die was van de verkeerde taalrol. Tanguy du Bus de Warnaffe staat al twee jaar (waarnemend) aan het hoofd van de operationele directie en wordt nu aangesteld voor de directie van de Brusselse brandweer "op basis van zijn grondige kennis van het terrein en van de context van de DBDMH, zijn sterke motivering en wil om de samenhang en de samenwerking tussen de personeelsleden van de DBDMH te verbeteren", blijkt uit een mededeling van de staatssecretaris. du Bus de Warnaffe is industrieel ingenieur en heeft een speciale licentie in bedrijfsbeheer en een specialisatie als adviseur in gevaarlijke stoffen. Hij was achtereenvolgens luitenant, kapitein, commandant en waarnemend officier-dienstchef bij de Brusselse brandweer.

Staatssecretaris Jodogne toonde zich verheugd dat de aanstelling van de officier-dienstchef een feit is, maar betreurde dat zijn adjunct nog niet bekend is. De selectieprocedure leidde tot één kandidaat die geschikt bevonden werd door de selectiecommissie, maar de betrokkene behoorde tot dezelfde taalrol als du Bus de Warnaffe, terwijl het wettelijk kader voorziet dat de officier-dienstchef en zijn adjunct tot de verschillende taalrol behoren. Daarom werd een nieuwe selectieprocedure opgestart.

Jodogne hoopt voorts dat ze in oktober kan overgaan tot de benoeming van de mensen van graad A4. In april werd de oproep gelanceerd en de selectiecommissie heeft zich intussen al gebogen over de ontvankelijkheid van de kandidaten.

bron: Belga