Brussels Parlement betreurt gebrekkige Nederlandstalige versie van nieuwe website

Brussels Parlement betreurt gebrekkige Nederlandstalige versie van nieuwe website

Het Brussels Parlement zit verveeld met zijn vernieuwde website. Daar zitten een aantal fouten in die wrevel opleveren bij de Nederlandstaligen. Dominiek Lootens (Vlaams Belang) wil staatssecretaris voor Informatica en Digitalisering Bianca Debaets (CD&V) vrijdag tijdens het vragenuurtje hierover aan de tand voelen. "We betreuren dit ten zeerste en zullen de fouten zo snel mogelijk herstellen", verzekerde men op de dienst Public Relations van het parlement. Wie naar de website http://www.parlement.brussels surft, komt automatisch op de Franstalige versie terecht. In tegenstelling met de oude site is op de startpagina geen knop NL terug te vinden. Pas als men op de FR drukt, verschijnt de keuze tussen FR en NL.

Ook de kwaliteit van het Nederlands op de startpagina laat te wensen over. Wat anders te denken van de grote titels 'Vandaag's vergaderingen' voor de rubiek met de commissies die vandaag doorgaan, of 'Actualiteiten van de werkzaamheden' voor een overzicht van de recentse teksten die ingediend werden?

Het parlement is zich wel degelijk bewust van het probleem en werkt naarstig om de fouten te corrigeren. Zo werd volgens Lootens bij de Nederlandstalige fracties de Franstalige @parlbru.irisnet-extensie gebruikt in plaats van de Nederlandstalige @bruparl.irisnet-extensie, maar dat is intussen al rechtgezet, op een enkele uitzondering na. Wel kunnen nog enkele flarden Frans in de biografieën van Nederlandstalige parlementsleden opduiken zoals "conseillère communale de Bruxelles" als voormalige functie van Els Ampe (Open Vld).

bron: Belga