Brussels Airlines dreigt honderdduizenden passagiers te verliezen door Thomas Cook

door
Belga
Leestijd 1 min.

Als touroperator Thomas Cook België de boeken moet neerleggen, kan dat ook zware gevolgen hebben voor luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Zij nam in 2017 de vliegactiviteiten van de touroperator over en vervoert sindsdien honderdduizenden Thomas Cook-reizigers per jaar. Om hoeveel reizigers het precies gaat, wordt vandaag bij Brussels Airlines niet gepreciseerd. Maar in 2017 werd aangekondigd dat Brussels Airlines en Thomas Cook/Neckermann jaarlijks "meer dan een miljoen vliegtuigzetels naar de zon" zouden aanbieden. En Brussels Airlines zou ongeveer 80 procent van de mensen gaan vervoeren die bij Thomas Cook een vliegvakantie boekten.

De luchtvaartmaatschappij nam eind 2017 het grootste deel over van de Belgische luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium, waaronder twee vliegtuigen en de 160 piloten en boordpersoneelsleden.

Een woordvoerster van Brussels Airlines bevestigt vandaag nog eens dat er voorlopig geen extra vluchten geschrapt worden, naast de twee retourvluchten vandaag van en naar Tunesië die volledig bestemd waren voor Thomas Cook-reizigers. De gemengde vluchten (met klanten van Brussels Airlines en van de touroperator) gaan gewoon door, zegt woordvoerster Kim Daenen. Wat er de komende dagen zal gebeuren, wordt nog bekeken.

Brussels Airlines staat ook in contact met het Garantiefonds Reizen om indien nodig hulp te bieden bij het repatriëren van gestrande vakantiegangers.

bron: Belga