Brussel valt af als gaststad voor Euro 2020

Brussel valt af als gaststad voor Euro 2020

De Belgische voetbalbond had de UEFA nochtans om uitstel gevraagd, maar daar had het Uitvoerend Comité geen oren naar. "Ze kunnen ons nog altijd niet de nodige documenten voorleggen", zegt voorzitter Aleksander Ceferin.

"We kregen een brief waarin ze uitstel vroegen tot 31 januari. Brussel heeft een probleem om het stadion op tijd af te krijgen, maar wij hebben een nog groter probleem als het er uiteindelijk niet komt."

Wembley

Dat risico wil de UEFA niet lopen en dus wordt Brussel geschrapt van de lijst mee speelsteden. Rome krijgt zo de eer om de openingsmatch te organiseren, terwijl twee groepswedstrijden en een achtste finale verhuizen naar Wembley. Daar stonden ook al de halve finales en de finale gepland.

"Dit betekent dat onze Rode Duivels hun groepswedstrijden in een van de andere gaststeden zullen afwerken waardoor onze supporters zich over heel Europa zullen moeten verplaatsen", reageert Koen De Brabander, de CEO van de voetbalbond.

Volgens De Brabander hoeven de plannen voor het Eurostadion daarom niet definitief afgevoerd te worden. "Wij hebben absoluut nood aan een nieuw stadion met 45.000 plaatsen en we hopen dat de bevoegde ministers in januari alsnog de vergunning toekennen zodat er in ons land eindelijk een stadion van de 21ste eeuw kan gebouwd worden", klinkt het.