Brussel bij de duurste steden ter wereld qua openbaar vervoer

Brussel bij de duurste steden ter wereld qua openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Brussel is relatief duur. De Belgische hoofdstad bevindt zich in de middenmoot van de stedelijke transport prijsindex die werd opgemaakt door GoEuro. De index zet de prijzen van een rit met het openbaar vervoer, een taxi en met Uber of carsharing op een rijtje. Er werden 60 verschillende steden over de hele wereld opgenomen in de lijst waarbij men ook rekening hield met factoren zoals afstand en tijd.

Brussel bevindt zich op de 34ste plaats van de 60 deelnemers waarbij plek 1 het goedkoopste openbaar vervoer aanbiedt. Die plek is bezet door New Delhi in India. Ook het zilver is voor India dat met Mumbai op plek twee eindigde. De top drie wordt volgemaakt door Jakarta.

De eerste Europese stad in de lijst is Warschau op plek 14. De laatste plaats is voor Stockholm dat dus het duurste openbare vervoer aanbiedt van alle deelnemende steden.

Als we de lijst per vervoersmiddel bekijken, dan blijkt dat Brussel met Uber het hoogste scoort. De hoofdstad staat dan op plaats 24. De bus en metro zijn duur. Je betaalt gemiddeld 2,10 euro per rit. Daarmee staat Brussel pas op de 40ste plek in de lijst. De taxi nemen, is helemaal onbetaalbaar met 19 euro per rit, wat de beschamende 45ste plek in de lijst oplevert.

De volledige index vind je hier.