Brussel Bad slaat mogelijk een jaar over in 2019

Brussel Bad zal in 2019 mogelijk een jaar overslaan. Het Brusselse nieuwsmedium Bruzz weet uit goede bron dat er dit jaar geen achttiende editie zal zijn, maar organisator Brussels Major Events houdt de boot nog af en wil in de komende dagen met meer concrete info komen. De reden voor de hinder zijn de geplande werken aan het museum Kanal-Centre Pompidou aan de locatie op de Akenkaai. "Tot nu toe zijn we nog afhankelijk van de verschillende werven. We wachten nog op meer info hierover. We werken met de stad Brussel aan verschillende oplossingen en binnen een week weten we meer. Waarschijnlijk wordt het wel geen Brussel Bad zoals we dat kennen", verklaart Mariana Bresciani van Brussels Major Events

Het evenement lokt gedurende vier à vijf weken tussen de maanden juli en augustus elk jaar duizenden mensen naar het kunstmatige strand, de vele sport- en culturele activiteiten of de eet- en drankstandjes langs het kanaal. In 2018 kwamen er nog zo'n 380.000 mensen langs.

Brussel ontvangt deze zomer begin juli ook de Grand Départ van de Tour De France, maar die heeft geen invloed op de plannen van Brussel Bad, laat Bresciani weten.

bron: Belga