Bruno Mars en Kendrick Lamar grote winnaars van Grammy Awards

Bruno Mars en Kendrick Lamar grote winnaars van Grammy Awards

In totaal werd een Grammy Award uitgereikt in 84 categorieën. Bruno Mars haalde alle categorieën waarin hij genomineerd was binnen: album van het jaar ('24K Magic'), opname van het jaar ('24K Magic'), lied van het jaar ('That's What I Like'), beste R&B-uitvoering ('That's What I Like'), beste R&B-lied ('That's What I Like') en beste R&B-album ('24K Magic'). Met zes Grammy's is hij de grote winnaar van de avond. Bovendien won zijn album '24K Magic' ook de Grammy voor best geproducete album.

AFP / T. A. Clary

Ook rapper Kendrick Lamar mag van een geslaagde avond spreken: hij zette zeven nominaties om in vijf Grammy's. Hij verzilverde de categorieën beste rapuitvoering ('Humble'), beste rap/gezongen uitvoering - voor een samenwerking of duet tussen een rapper en een zanger(es) - ('Loyalty' met Rihanna), beste raplied ('Humble'), beste rapalbum ('Damn') en beste muziekvideo ('Humble') op zijn naam. Opvallend is dat grote favoriet Jay-Z geen enkele van zijn acht nominaties kon verzilveren.

Andere winnaars in belangrijke categorieën zijn onder meer Alessia Cara als beste nieuwe artiest, Ed Sheeran met de beste solo-uitvoering ('Shape Of You') en het beste popalbum ('Divide'), The War on Drugs met het beste rockalbum ('A Deeper Understanding'), The National met het beste alternatieve album ('Sleep Well Beast') en Kraftwerk met het beste elektronische/dance-album ('3-D The Catalogue').

Carrie Fisher en Leonard Cohen postuum geëerd

Daarnaast werden twee Grammy Awards postuum uitgereikt. De in december 2016 overleden Carrie Fisher - bekend om haar rol als prinses Leia uit Star Wars - kreeg de prijs voor beste album met gesproken woord voor haar audioboek 'The Princess Diarist'. Daarin vertelt ze anekdotes over de populaire filmreeks. Leonard Cohen, die in november 2016 overleed, won beste rockuitvoering met zijn lied 'You Want it Darker', dat drie weken voor zijn dood werd uitgebracht.

De uitreiking van de Grammy's werd zondag gepresenteerd door comedian en talkshowpresentator James Corden. De show van bijna 3,5 uur werd opgeluisterd met optredens van onder anderen Bruno Mars, Kendrick Lamar, Childish Gambino, Elton John, Pink en Rihanna.

Meest gelezen
 1. julievdsthumb

  Kijkers van ‘The Masked Singer’ merken iets op bij Julie Van den Steen: «Zo jammer»

 2. angelinathumb

  Angelina Jolie heeft wel een héél vreemde fetish in bed: «Ik weet niet wat mij bezielde»

 3. juliethumb

  Julie Vermeire verontwaardigd na haatreactie: «Hoe zou jij je voelen?»

 4. betraptthumb

  Vrouw betrapt vriendje op overspel terwijl ze een video opneemt: «Die heeft nogal lef, zeg!» (video)

 5. BELGAIMAGE-186725486

  Sneeuwval zorgt voor «horrortaferelen» in Syrische vluchtelingenkampen: «Hulpverleners halen mensen uit ingestorte tenten» (foto’s)