Brugge met zijn tienen voorbij mak Anderlecht

Club Brugge heeft in de kraker tegen Anderlecht de drie punten thuis gehouden. De Bruggelingen haalden het vrij makkelijk met 2-1. Door de nederlaag van paars-wit blijft Zulte Waregem alleen op kop staan.
Xavier

In principe moet de ‘Classico' altijd een van de meest hoogstaande wedstrijden van de Belgische competitie opleveren, maar gisteren stonden twee ploegen met twijfels tegenover elkaar. Brugge kampt al een tijd met een uitgebreide ziekenboeg en hoewel het met het puntenaantal van de Brusselaars goed zit, is de kwaliteit van hun spel niet altijd denderend.

Die kopzorgen leken tijdens de wedstrijd vooral Anderlecht parten te spelen. De mannen van coach René Weiler lagen vanaf het eerste fluitsignaal meteen onder en konden de rug nooit rechten. Na negen minuten vond een voorzet van Limbombe het hoofd van Vanaken (foto), die makkelijk de 1-0 kon binnenkoppen. Een reactie van een loom spelend Anderlecht, dat de Europese wedstrijd van donderdag duidelijk nog niet had verteerd, bleef uit en kort na de rust verdubbelde Vormer de Brugse voorsprong op aangeven van opnieuw Limbombe.

Anderlecht laat leidersplaats liggen

De middelmatige partij kende een nog boeiend slot toen de ingevallen Wesley na enkele minuten op het veld al rood pakte en Anderlecht kwam opzetten met een slotoffensief. De onvermijdelijke Teodorczyk werkte drie minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam paars-wit niet meer. Anderlecht moest zonder punten terug naar Brussel en laat na om de leidersplaats over te nemen van Zulte Waregem.

Er waren dan ook niet veel blije gezichten te bespeuren in de paars-witte kleedkamer. "Het is lastig om uit te leggen hoe het komt dat we zo wisselvallig zijn" zei verdediger Bram Nuytinck. "Veel jongens zaten niet in de wedstrijd, terwijl je in een topper 100% moet zijn. We gingen nochtans met vertrouwen de wedstrijd in, maar laten na om Club een klap te geven."

Bij uitblinker Anthony Limbombe was een veel opgewekter geluid te horen. "Dit was een leuke wedstrijd met veel spanning en twee mooie doelpunten van ons", aldus de flankaanvaller. Door de overwinning nadert Brugge tot op één punt van Charleroi.